• +387 36/ 311-947
  • studentski.zbor@sum.ba
  • Trg hrvatskih velikana 1, 88000 Mostar, BiH
Novosti
Sestre Ereš, studentice Sveučilišta u Mostaru dobitnice nagrade za najbolje studente u FBiH

Sestre Ereš, studentice Sveučilišta u Mostaru dobitnice nagrade za najbolje studente u FBiH

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti nagradilo je 74 studenta za izvrstan uspjeh ostvaren u akademskoj 2022/2023. godini, a među njima i dvije studentice Sveučilišta u Mostaru. 

Nominacije su uradili fakulteti u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH,  Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Sarajevu i Franjevačka teologija Sarajevo, univerziteti u Tuzli, Zenici i Bihaću, te Univerzitet „Džemal Bijedić“ Mostar.

Prema kriterijima koje je utvrdilo i objavilo Ministarstvo, riječ je o najboljim studentima završne godine I ciklusa studija, odnosno integriranih studija, koji su imali najbolji prosjek ocjena, od 10 ili blizu 10, odnosno 5 ili blizu 5, u prošloj akademskoj godini.

Među nagrađenim najboljim studenticama i studentima u Federaciji Bosne i Hercegovine su Iva i Leonarda Ereš, dvije sestre iz Ljubuškog, studentice na Sveučilištu u Mostaru. 

Iva je 6. godina Medicinskog fakulteta, a Leonarda je 4. godina Fakulteta zdravstvenih studija, smjer radiološka tehnologija, prenosi Ljportal.

Izvor