Na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru uspješno je održana Škola proizvodnje kiselog tijesta i kruha, u organizaciji Udruge studenata APTF-a uz potporu Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.
Kroz višednevni edukativno-praktični program studenti su imali priliku usvojiti znanja i vještine o fermentaciji, tehnologiji pečenja i umjetnosti izrade kruha. Poseban naglasak stavljen je na ključnu fazu – fermentaciju, gdje prirodni procesi oblikuju teksturu, aromu i kvalitetu tradicionalnog sourdough kruha. 🍞
📍 Tijekom radionice studenti su pripremali:
Završna faza donijela je i najuži krug za nagradu, u kojem su naši studenti oduševili okusom, kreativnošću i prezentacijom svojih proizvoda. 👏 Njihov trud i znanje još jednom potvrđuju kako studenti APTF-a s uspjehom spajaju teoriju i praksu.
Veliko hvala svima koji su sudjelovali i podržali ovu inicijativu! 💪
Ovo je tek početak brojnih projekata koji promoviraju znanje, vještine i inovativnost naših studenata.
📍 APTF Mostar
📆 11. i 12. lipnja 2025.