• +387 36/ 311-947
  • studentski.zbor@sum.ba
  • Trg hrvatskih velikana 1, 88000 Mostar, BiH
Novosti
Uprava Sveučilišta i Studentski zbor zajedno za bolji studentski standard

Uprava Sveučilišta i Studentski zbor zajedno za bolji studentski standard

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić održao je radni sastanak s novom v.d. predsjednicom Studentskoga zbora Anom Šego, trećim članom Senata iz reda studenata Ivanom Mucićem te bivšim predsjednikom Studentskoga zbora Božidarom Bartulovićem i bivšim zamjenikom predsjednika Tonijem Baraćem. Sastanku je nazočila i prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Sanja Bijakšić.

Ovaj važan sastanak Uprave Sveučilišta i predstavnika Studentskog zbora, predstavlja otvoren i konstruktivan dijalog koji je od velike važnosti za unaprjeđenje akademskog okruženja i iskustva studenata na Sveučilištu. Rektor Tomić je zahvalio Bartuloviću i Baraću na uspješnoj i plodonosnoj suradnji u protekloj akademskoj godini. Razumijevanje problema i izazova s kojima se studenti suočavaju u njihovom akademskom putu ključno je za oblikovanje politika i praksi koje će podržati njihov uspjeh. Ovo iskustvo omogućuje Upravi i ostalim relevantnim sudionicima nastavnog procesa da bolje shvate potrebe studenata te da prilagode strategije i resurse u skladu s tim.

Kroz ovu suradnju, mogu se identificirati konkretne inicijative i rješenja koja će pozitivno utjecati na kvalitetu obrazovanja, pružajući studentima bolje uvjete za učenje, razvoj i uspjeh u njihovim studijskim područjima. Time se postavlja temelj za prosperitetno i obogaćeno studentsko iskustvo na Sveučilištu u Mostaru.

Izvor