Međunarodna suradnja

Međunarodna suradnja

Ured za međunarodne suradnju odgovoran je za veliki broj aktivnosti vezanih uz međunarodne odnose, programe i sporazume između Sveučilišta, suradnju i kontakte s relevantnim međunarodnim organizacijama, programe razmjene, razvoj i upravljanje međunarodnim odnosima. Prikuplja i cirkulira stipendije koje nude inozemna sveučilišta, istraživački instituti i slična tijela, a objavljuje konferencije, seminare i sastanke međunarodne prirode.

Pojam studentske razmjene podrazumijeva ostvarivanje dijela studijskog programa (semestra, akademske godine) na stranom Sveučilištu odnosno odrađivanja stručne prakse na inozemnoj ustavnovi/instituciji/poduzeću. Učenje, studiranje, pisanje seminarskog ili diplomskog rada, provođenje istraživanja u inozemstvu ili odrađivanje stručne prakse studentu omogućava stjecanja znanja, upoznavanje novih tehnologija, komunikaciju i izmjenu iskustava s ljudima iz različitih kulturoloških sredina. Studenti koji su dio svog studija proveli na međunarodnoj razmjeni imaju veće mogućnosti pri zapošljavanju, kako u domicilnoj sredini tako i na međunarodnom tržištu rada. Osim što pridonosi akademskom i osobnom razvoju pojedinog studenta, studentska razmjena smatra se jednim od čimbenika koji pridonosi kvaliteti obrazovnog sustava i izgradnji Europe temeljene na znanju.

Koordinatorica Ureda za međunarodnu suradnju i studente pri Studentskom zboru je Daria Ostojić, a kontakt je Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Koordinatorica Daria je dostupan u uredu Zbora jedan dan tjedno, a više informacija o razmjenama možete pronaći na: https://www.facebook.com/Me%C4%91unarodna-suradnja-Studentskog-zbora-Sveu%C4%8Dili%C5%A1ta-u-Mostaru-356520930689/