Službeno

OTVORENI DANI STUDENTSKOG ZBORA

Prof. Višekruna: „Ovo je dokaz da su naši studenti sposobni i odgovorni“

Puna Velika dvorana Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače svjedočila je svečanom otvorenju najveće studentske manifestacije „Dani Studentskog zbora“. Mostarske studente je zabavila predstava „Šmizle“, u izvedbi Gradskog kazališta mladih iz Viteza.

„Studentski zbor već sedmu godinu organizira ovu manifestaciju, a svake godine se njena kvaliteta i bogatstvo sadržaja popne stepenicu više“, kazao je pomoćnik rektorice za nastavu prof. dr. Vojo Višekruna te je podsjetio na sam značaj fomiranja ove organizacije
.
„Svojim radom utjecali su na promidžbu Sveučilišta u Mostaru. Ovo je dokaz da su naši studenti sposobni i odgovorni, a mi smo tu da im damo šansu“, dodao je.

Predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić je poručio kolegicama i kolegama da se aktivno uključe u rad ove organizacije, naglasivši kako ona postoji upravo zbog njih.

„Sedamnaesti saziv Predsjedništva Studentskog zbora odlučio je da ove godine sadržaj bude još bogatiji po broju, raznovrsnosti te kvaliteti različitih događanja. Cilj nam je unaprijediti znanja studenata i pružiti im mogućnosti osposobljavanja za kvalitetniji studentski život, ali i za druge izazove koji ih čekaju po završetka studija“, dodao  je Džoić.

Predstava Glumačkog kazališta mladih Vitez s predstavom „Šmizle“ je oduševila publiku, a mladi su glumci, od kojih neki i studenti mostarskog Sveučilišta, nagrađeni višeminutnim pljeskom te su nekoliko puta izlazili na scenu. „Zadovoljna sam izvedbom, a poseban osjećaj je bio glumiti pred svojim kolegama s fakulteta“, kazala je za treći.ba Lorena Lukić, studentica Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

Dani Studentskog zbora postali su već tradicionalna manifestacija, koja nudi brojne kulturne, športske, edukacijske i zabavne događaje. Manifestacija će trajati do 7. lipnja kada planiramo u završnici upriličiti veliki koncert u klubu Daleka obala, poručili su iz Zbora.

„Dani su to koji su prožeti nizom kulturnih, zabavnih, športskih i edukativnih sadržaja za sve naše studente, ali i posjetitelje. U okviru Dana Studentskoga zbora program smo podijelili u Mjesec kulture, Dane edukacije te Dane športa“, dodala je glasnogovornica Monika Ćubela.