Sjednica Hrvatskog studentskog zbora

Mostarski studenti će više sudjelovati u radu s nacionalnim institucijama. 

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru istaknuo je važnost intenziviranja te podizanja suradnje na veću razinu.

Hrvatski studentski zbor vrhovno je predstavničko tijelo te okuplja studentske predstavnike svih visokih učilišta Republika Hrvatske. Hrvatski studentski zbor jedino je tijelo koje ima legitimitet predstavljati sve studente Republike Hrvatske, a Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru pridruženi je član Hrvatskog studentskog zbora. Bitno je naglasiti da se Hrvatski studentski zbor već četvrti put sastaje upravo u Mostaru, kako bi se uspostavili bolji odnosi i poboljšala komunikacija s kolegicama i kolegama iz Republike Hrvatske. Osim redovitih točaka dnevnog reda, ova sjednica je bila značajna za etabliranje Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru čime se usvojio prijedlog veće uključivosti studentskih predstavnika u rad s nacionalnim institucijama kako bi na dobrom primjeru i prakse iskustveno i djelotvornije radili na unapređenju studentskog standarda na svojoj zakonodavnoj razini pokrivajući područja od studentske prehrane, studentskih projekata, prava i obaveza studenata te studentskog smještaja.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru istaknuo je važnost intenziviranja te podizanja ove suradnje na veću razinu. Jedan od bitnih pokazatelja intenziviranja i poboljšanja odnosa bilo je imenovanje, od strane predsjednika Hrvatskog studentskog zbora, članice Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, Helene Stanić, na funkciju glasnogovornice Hrvatskog studentskog zbora. Ovo je samo jedan od mnogih načina efektivnije i bolje suradnje Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog studentskog zbora. Studente je pozdravila i prorektorica za međunarodnu suradnju Sanja Bijakšić. Prorektorica je naglasila iznimnu kvalitetu suradnje Sveučilišta u Mostaru sa sveučilištima u Hrvatskoj te je istaknula broj studenata Republike Hrvatske koji studiraju upravo ovdje, na Sveučilištu u Mostaru.

 

Copyright  © bljesak.info