Predstavom „BoRba“ svečano obilježeni Dani Studentskog zbora 2018.

Članovi Sveučilišnog teatra u prepunom Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru publiku su oduševili premijernom izvedbom predstave 'BoRba' koja je održana u sklopu Dana Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. Predstava pod nazivom „Bo(R)ba“ smještena je u modernom svakodnevnom životu Mostara koji čine dvije krvno povezane obitelji i skupina studenata na fakultetu. Ovaj komad prikazao je disfunkcionalnost obitelji koja ostavlja tragove na generacijama iza sebe, neobične tradicionalne istupe nepojmljive za 21.

stoljeće, ali i zorni prikaz odnosa u obitelji koje imaju adolescente za djecu. S druge strane, radnja se paralelno vršila i na fakultetu prilikom čega su glumci pokazali mostarskoj publici kako izgleda studij u novo moderno doba, kakve se spletke tamo kriju te kako generalno izgleda biti student u današnje vrijeme.

Predstava je utjelovila glumu, ples i pjesmu koju je izvelo 18 studenata upravo sa Sveučilišta u Mostaru, a to su: Tea Pandža, Ivan Prskalo, Ana Dragozet, Ivo Čarapina, Srđan Kravić, Antonija Kolakušić, Ivo Marijan Planinić, Matea Vladić, Nina Lončar, Kristina Katić, Božana Martić, Ilija Čović, Kristina Ivanković, Mirko Ćutuk, Danea Buhovac, Ružica Jozipović i Ivan Ivančić. Za glazbenu i vokalnu pratnju pobrinula se Antonia Ivančić.

Scenarij za BoRbu sama je napisala Nina Lončar, a režirala ju je zajedno s Ivom Čarapinom. Studentski zbor im ovim putem zahvaljuje na osnivanju Sveučilišnog teatra i predstavi kojom je obilježena manifestacija Dani Studentskog zbora 2018.