Sport

Odbojkaško finale: FPMOZ i Građevinski fakultet osvojili zlato

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organizirao je po prvi puta turnir u odbojci za muške i ženske ekipe. Turnir se održavao u dvorani studentskog doma Dompes tokom posljednja četri dana. Na turniru je sudjelovalo po 6 muških i ženskih ekipa, a one ujedno i predstavljaju fakultete Sveučilišta u Mostaru. Pobjednici u muškoj kategoriji su studenti sa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, a u ženskoj kategoriji zlato su uzele studentice Građevinskog fakulteta.

U utorak i srijedu su se odigravale grupne faze natjecanja. U četvrtak je bilo polufinale, a danas se održalo finale najboljih ekipa. Ovo je samo jedna u nizu mnogobrojnih sportskih aktivnosti Studentskog zbora, a vrijedni studenti koji rade u Studentskom zboru odlučili su ove godine organizirati po prvi puta turnir u odbojci.

U muškoj finalnoj utakmici pronašli su se studenti FPMOZ-a i Građevinskog fakulteta. Utakmica je čitavo vrijeme bila tijesan, ali ipak na kraju FPMOZ odnosi pobjedu sa rezultatom 2-0.

Finale kod ženskih ekipa odigrale su studentice FPMOZ-a i Građevinskog fakulteta. Prvi dio natjecanja je bio napet i  tu pobjedu nose studentice Građevinskog fakulteta. Kroz drugi dio utakmice čitavo vrijeme veliku prednost su imale studentice Građevinskog fakulteta i na kraju odnose pobjedu sa rezultatom 2-0.

Treće mjesto, a ujedno i broncu u muškoj kategoriji odnijeli su studenti Fakulteta strojarstva i računarstva, a u ženskoj kategoriji broncu nose studentice Medicinskog fakulteta.

Studentski zbor je u ovoj akademskoj godini imao veliku sportsku aktivnost, a s dolaskom proljeća ta aktivnost se samo povećala. Uskoro kreću turniri u tenisu, rukometu i basketu. Čestitamo pobjednicima, a ovo je samo još jedna u nizu potvrda velikog rada Studentskog zbora koji se trudi da svojim studentima poboljša i učini zabavnim studentske dane.