Sport

Završena Sveučilišna malonogometna liga: Pobjednici ekipa FPMOZ-a

Došli smo do kraja ovogodišnje Sveučilišne malonogometne lige. Kao i svake godine do sada Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organizirao je Sveučilišnu malonogometnu ligu, a pobjednik je ekipa FPMOZ-a. Drugoplasirana je ekipa Filozofskog fakulteta, a broncu je osvojila ekipa FSRE-a.

Za broncu su se borili FSRE i APTF. Već na poluvremenu FSRE je vodio 2:0 golovima Gabrića i Grubešića. APTF je cijelo drugo poluvrijeme probao s 5 igrača u polju, ali siguran na vratima FSRE-a je Kristijan Anić koji je ostavio mrežu netaknutom i FSRE osvaja 3. mjesto.

Nakon utakmice za 3. mjesto na red je došlo veliko finale Sveučilišne malonogometne lige. Filozofi su bili oslabljeni ne igranjem Antonija Banožića zbog crvenog kartona koji je zaradio u polufinalu, dok je FPMOZ-u zbog ozljede falio njihov prvi strijelac Ivan Ljubić. Sredinom prvog poluvremena Ivan Perić prekrasnim pogotkom dovodi filozofe u vodstvo. No FPMOZ se nije predavao i do kraja poluvremena pogotkom Ivana Bondže izjednačuju na 1-1. Iako su u drugom poluvremenu mreže mirovale bilo je jako puno prilika s obje strane, međutim izvrsni su bili golmani Marko Brajko i Dražen Petrović. Utakmica je završila rezultatom 1-1, te se pobjednik odlučio izvođenjem penala. Nakon serije od 3 udarca rezultat je 2-2 i počelo je raspucavanje. Nakon 3 kruga raspucavanje rezultat je 5-5, sigurni su i Petrušić (FF) i Bondža (FPMOZ). U 4. krugu raspucavanje Bondža još jednom sigurno pogađa, dok Petrušić pogađa stativu i loptu s crte brani golman Petrović. Konačni rezultat je 5-6 za FPMOZ i slavlje je počelo.

Konačni poredak SML 2021.
1. mjesto: FAKULTET PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKIH I ODGOJNIH ZNANOSTI
2. mjesto: FILOZOFSKI FAKULTET
3. mjesto: FAKULTET STROJARSTVA, RAČUNARSTVA I ELEKTROTEHNIKE

NAJBOLJI POJEDINCI LIGE:

Najbolji igrač: Ivan Bondža (FPMOZ)
Najbolji strijelac: Luka Pehar (APTF)
Najbolji golman: Marko Brajko (Filozofski fakultet)

Čestitke FPMOZ-u na osvajanju 1. mjesta. Također čestitke i svim ostalim osvajačima medalja.

 

studentski zbor, zborpredsjednicapredsjednica, dodjela medaljapredsjednica sz-apredsjednica