Sport

ZAVRŠENA SVEUČILIŠNA MALONOGOMETNA LIGA

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru najbolja je ekipa Sveučilišne malonogometne lige 2018. nakon što je u finalnoj utakmici pobijedila ekipu Pravnog fakulteta rezultatom 6:3.

Sjajna utakmica u kojoj je ekipa Filozofskog fakulteta imala nadmoć kako u fizičkom tako i u taktičkom smislu. Filozofi su poveli već u desetoj minuti susreta kada je mrežu Pravnika zatresao Veselko Vištica. Nakon samo pet minuta kreće predstava najboljeg igrača lige, Ivana Perića koji u prvom poluvremenu zabija dva pogotka. Filozofi, vođeni Mihovilom Šutalom, koji je postigao hatrick dolaze do prednosti od 6:0. Autogolom Petra Solde Pravnici dolaze do prvog pogotka što ih je aktiviralo u nastavku utakmice, kada za konačni rezultat 6:3 pogađa Marin Sesar i smanjuje prednost Filozofa.

Treće mjesto osvojila je ekipa FSRE-a pobjedom nad ekipom Građevinskog fakulteta rezultatom 5:3. Građevinski fakultet dva puta je imao vodstvo, ali njihovu sudbinu zapečatio je Marko Čuljak sa četri pogotka te s jednim pogotkom mu se pridružio Marko Sesar.

Nakon finalne utakmice upriličena je dodjela pehara i zahvalnica onima koji su pridonijeli organizaciji Sveučilišne malonogometne lige.

Najboljim igračem lige proglašen je Ivan Perić (FF).

Najbolji golman lige je Mateo Miočević (PF).

Najbolji strijelac lige je Marko Čuljak (FSRE) sa postignutih 20 pogodaka.

Liga je ove godine trajala od 26. veljače do 6. lipnja, a sudjelovalo je 11 ekipa i preko 150 igrača. Studentski zbor zahvaljuje partnerima i sponzorima bez kojih projekt ne bi uspio: Croatia osiguranju BiH, Ledi – prirodnoj izvorskoj vodi, Red Bull-u, Areni Sport Centru, Federalnom ministarstvu nauke i sporta te medijskom timu portala treci.ba: Jeleni Pervan i Dragici Andrić.