Kultura

Studentima Sveučilišta na raspolaganju 12 tisuća vaučer ulaznica

Promocija projekta „Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za studente“ organiziranog u suradnji Studentskog zbora s Hrvatskim narodnim kazalištem u Mostaru održana je 25. listopada 2017. g.  na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

U ime rektora Sveučilišta u Mostaru prof. dr Zorana Tomića nazočne je pozdravio prorektor za znanost i razvoj dr. sc. Ivo Čolak kazavši  kako se nada da će ovaj projekt postati tradicija na Sveučilištu.

„Ovo je dodatno ulaganje u studente kao buduće akademske građane“, izjavio je prorektor Čolak.

Ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Ivan Vukoja kazao je kako se prošlogodišnja akcija pokazala jako uspješnom, kako za HNK, tako i za Sveučilište u Mostaru.

„Primarni motiv ovog projekta je upoznati ljude  s kazalištem kako bi prema njemu razvili ljubav i strast i postali stalna publika“, dodao je gospodin Vukoja.

Studentima Sveučilišta na raspolaganju je 12 tisuća ulaznica koje mogu preuzeti u uredu Studentskog zbora.

Predsjednik Studentskog zbora mostarskog Sveučilišta Marko Džoić  kazao je kako je ovim projektom zainteresiranost studenata za odlazak u kazalište mnogo veća nego prije.

„Biti student ne znači samo ići na predavanja i polagati ispite. Studenti bi trebali imati dodatne aktivnosti, a besplatan odlazak u kazalište je odlična prilika za to“,izjavio  je Džoić.


Navedeni projekt pokrenut je s ciljem jačanja resursa dvije organizacije od iznimnog nacionalnog, znanstvenog i kulturnog značaja za Hrvate u Bosni i Hercegovini – Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.