Događaji

Vježbajmo zajedno

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru tek je donio konačne rezultate Natječaja za financiranje studentskih projekata, a naši vrijedni studenti već su počeli provoditi svoje projekte.

STUDENTI KINEZIOLOGIJE ZA SVE STUDENTE SVEUČILIŠTA U MOSTARU .


Projekt „Vježbajmo zajedno“ osmišljen je kao program besplatnih grupnih oblika vježbanja za studente Sveučilišta u Mostaru na području popularne „Trimuše“.

U izazovnim vremenima pandemije „Covid 19“ veliki broj sportsko rekreativnih aktivnosti studenata Sveučilišta u Mostaru u zatvorenim prostorima je onemogućen što je rezultiralo smanjenjem tjelesne aktivnosti. Tjelesno vježbanje ima nezamjenjivu ulogu u očuvanju fizičkog i psihičkog zdravlja. Pored toga, redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću podići će osobnu razinu energije studenta, poboljšati raspoloženje i koncentraciju. Navedeno će omogućiti studentima kvalitetniji studentski život i lakše savladavanje studentskih obaveza. Također ne treba izostaviti i socijalni faktor kao aspekt druženja koje omogućuje opuštena atmosfera vježbanja u prirodi na otvorenom.

Sam program voditi će studentice završnih godina studija kineziologije Sveučilišta u Mostaru. Sadržaji programa biti će: Vježbe oblikovanja sa vlastitim tijelom, aerobik vježbe uz glazbu, vježbe s pomagalima. Na početku i na kraju programa biti će organizirano testiranje aerobnih kapaciteta, te će svi studenti imati uvid u svoje rezultate i napredak po završetku programa. Prigodnim nagradama nagraditi će se studenti koji budu najredovitiji tijekom održavanja.

Program je podržan i financiran od Studentskog Zbora Sveučilišta u Mostaru i biti će potpuno besplatan za sve zainteresirane studente koji se trebaju prijaviti na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedCt9GH4deeGTiy5Z4evvC3xInYxfRBVLzUcRWvzLGjMzltA/viewform?usp=sf_link

Provedba projekta: 10.05. – 07.06.
Organizirani treninzi na području Trim staze ponedeljkom i srijedom za studentice u 18:00h, za studente u 19:00h.