Događaji

Završio Tjedan zdravlja

Tjedan zdravlja kojeg je organizirao Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru je iza nas. Početak Tjedna zdravlja je bio ponedjeljak 19. travnja, a zadnja radionica je bila u petak 23. travnja.

Zbor je predstavnik skoro 12 000 studenata, a svi smo upoznati sa činjenicom da studentska prehrana i nije toliko zdrava. Cilj Studentskog zbora bio je povećati svijest studenata i ostalih osoba na važnost zdrave prehrane kao i samog zdravlja.

Na samom početku Tjedna zdravlja organizirana je akcija mjerenja tlaka i šećera. Akcija se odvijala na dvije lokacije, a oko 400 ljudi je sudjelovalo u akciji, te tako izmjerilo tlak i šećer. Drugi dan Tjedna zdravlja proveli smo u online okruženju. Nutricionistkinja Nevena Ćorić održala nam je predavanje na temu „Kako čitati deklaracije na prehrambenim proizvodima i kako odabrati zdravi proizvod“. Na predavanju je sudjelovalo više od 40 studenata i ostalih zainteresiranih osoba, a predavanje možete pogledati na ovoj poveznici: https://youtu.be/DP2E5NWfRew.

U trećem danu Tjedna zdravlja, Studentska sekcija za hitnu medicinu održala je radionicu prve pomoći pod nazivom „Prva pomoć u vrijeme pandemije COVID-19“. Radionicu je do sada pregledalo preko 250 osoba, a radionicu možete pogledati na ovoj poveznici: https://youtu.be/_1hedqJV4S8

Četvrti dan je bio malo posebniji program. U sklopu Tjedna zdravlja održan je Dan sporta. Prijavljeni studenti kao i ostali zainteresirani okupili su se u sportskom centru Arena, te održali jedan grupni trening. Nakon toga opet smo se našli u online okruženju gdje nam je doktor medicine Antonio Markotić održao predavanje na temu „Salutogenezom do zdravlja“. Imali smo priliku naučiti kako paziti na svoje zdravlje, a predavanje možete pogledati i vi na ovoj poveznici: https://youtu.be/pwCpKfpKwoA.

Ovakvim organiziranim akcijama Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru dokaziva kako im je dobrobit studenata najvažnija. Ovo je samo jedno djelo u moru ostalih koje će se dešavati na Sveučilištu u Mostaru.