Događaji

Tjedan zdravlja

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organizira Tjedan zdravlja. U ponedjeljak 19. travnja  počinje Tjedan zdravlja  u kojem se posvećujemo temama tjelesnog i mentalnog zdravlja, te zdravlja okoliša.

Ponedjeljak, 19.04.

Prvi dan Tjedna zdravlja provesti ćemo na kampusu Sveučilišta i trgovačkom centru Mepas gdje ćemo mjeriti tlak i šećer. Ova akcija će se provoditi u vremenu od 11:00 do 14:00 sati.

Utorak, 20.04.

Utorak ćemo provesti u online okruženju. Nutricionistkinja Nevena Ćorić održati će nam predavanje na temu „Kako čitati deklaracije na prehrambenim proizvodima i kako odabrati zdravi proizvod“. Predavanje počinje u 17:00 sati, a pratiti ga možete preko ove poveznice: https://youtu.be/DP2E5NWfRew.

Srijeda, 21.04.

Studentska sekcija za hitnu medicinu održati će 3. radionicu prve pomoći pod nazivom „Prva pomoć u vrijeme pandemije COVID-19“. Radionica počinje u 17:00 sati, a možete je pratiti na ovoj poveznici: https://youtu.be/_1hedqJV4S8.

Četvrtak, 22.04.

U sklopu Dane zdravlja održat ćemo jedan Dan sporta. Dan sporta će se održati 22.04. u sportskom centru Arena s početkom u 10:00 sati. Studenti koji su se prijavili na Dan sporta održati će grupni trening.

Petak, 23.04.

Zadnji dan Tjedna zdravlja održat ćemo jednom vrijednom edukacijom. Doktor medicine Antonio Markotić održati će predavanje na temu „Salutogenezom do zdravlja“. Predavanje će se održati u online okruženju s početkom u 17:00 sati, a predavanje možete pratiti putem ove poveznice: https://youtu.be/pwCpKfpKwoA.

 

Studentski zbor ovim organiziranim događajem želi ukazati na važnost zdravlja. Poučavanje o zdravlju, značajno je zbog skladnoga rasta i razvoja tjelesnih, mentalnih ili duševnih, socijalnih ili društvenih sposobnosti i kompetencija studenata.