Događaji

Prilika za stipendiju

Zaklada američkih Hrvata - Croatian Scholarship fund raspisala je natječaj za izbor novih stipendista u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, koji će primati godišnju stipendiju u iznosu od 2.000 američkih dolara.

Zaklada će dodjelom ove stipendije pomagati nadarene studente tijekom njihovog cjelokupnog studija na jednom od hrvatskih sveučilišta, a prijaviti se mogu učenici koji ove godine završavaju srednju školu u Hrvatskoj ili BiH, te namjeravaju upisati prvu godinu preddiplomskog studija. Prijave na natječaj traju do 15. svibnja 2021., priopćeno je iz Millenium promocije.

Ovogodišnja stipendija uplaćivat će se u dva navrata godišnje po 1.000 američkih dolara, a može trajati i do pet godina, uključujući tri godine preddiplomskog i dvije godine diplomskog studija.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti koji ove školske godine završavaju srednju školu u Hrvatskoj ili BiH te namjeravaju upisati prvu godinu preddiplomskog studija na jednom od hrvatskih sveučilišta. Uz to, važni kriteriji prilikom odabira studenata bit će izvrsnost tijekom dosadašnjeg školovanja, imovinsko stanje te studij koji upisuje.

Za sudjelovanje u natječaju, zainteresirani trebaju podnijeti prijavu s popratnom dokumentacijom upravi zaklade najkasnije do 15. svibnja 2021. godine, a prijavnica i informacije o potrebnim dokumentima nalaze se na službenoj internetskoj stranici Hrvatske školske zaklade.

Hrvatska školska zaklada (Croatian Scholarship fund), najveća je hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini. Osnovana je 1989. godine, a stipendira nadarene studente u domovini od 1993. Do sada je, zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade, diplomiralo nekoliko stotina studenata na različitim fakultetima. Geslo zaklade je "stvaranje lidera kroz obrazovanje", a temeljna misija pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude koji će u budućnosti nositi njezin razvoj, stoji u priopćenju.

Tekst preuzet sa Sveučilišnog news portala SUMsova