Događaji

Radionice za maturante za odabir studija i psihološku pripremu za studij

Karijerno savjetovalište i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organiziraju dvije online radionice namijenjene maturantima. 

Prva radionica „Odabir studija i  zanimanja“ održat će se u ponedjeljak, 12. travnja s početkom u 16:00 sati.  Druga radionica „Psihološka priprema za prijemni ispit i studij“ održat će se u ponedjeljak, 19. travnja u 16:00 sati.

Radionice će voditi doc. dr. sc. Ivona Čarapina-Zovko, voditeljica Karijernog savjetovališta Sveučilišta u Mostaru, a održat će se putem Google Meet aplikacije.

Radionica „Odabir studija i zanimanja“ - potrebno je prijaviti se putem sljedeće poveznice:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdjk0r7mVfzb2nyZnMQw4EF79lssJF5G1qhbXAEOijw5Yj3zw/viewform


Opis radionice:

Tijekom radionice maturantima će se pojasniti individualne karakteristike u odabiru zanimanja/studija (interesi, sposobnosti, vrijednosti...). Proći se kroz faze planiranja karijere s osvrtom na izbor studija. Sa sudionicima će se proći kroz poteškoće koje imaju u odabiru studija, te im se ukazati na različite aspekte podrške.

Radionica „Psihološka priprema za prijemni ispit i studij” – potrebno je prijaviti se putem sljedeće poveznice:

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScK_Q23LklZ-QcpQi3YlBupRp6Jf9TuqNUyJ0Uj5QlbIZPySw/viewform


Opis radionice:Cilj radionice je pomoći maturantima da osvijeste vlastite potencijale i osnaže se za prijelaz iz srednje škole na studij. Tijekom radionice pojasnit će se važnost prepoznavanja i smanjivanja akademskog pritiska te samostalnog upravljanja životom. Ukazat će se na važnost socijalnih, emocionalnih i akademskih vještina i resursa potrebnih za uspješan prijelaz na studij.

Svi prijavljeni maturanti će na  e-mail adrese s kojim su se prijavili za sudjelovanje dobiti poveznicu za sastanak na Google Meet-u 10 minuta prije početka radionice.