Događaji

Panel diskusija - ravnopravnost žena

Britanska ambasada u Sarajevu ostaje posvećena podizanju svjesnosti o rodnoj ravnopravnosti, stoga organizira u suradnji s Sveučilištem u Mostaru i Univerzitetom Džemal Bijedić panel diskusiju na temu rodne ravnospravnosti u BiH i utjecaju medija.

Uvod u diskusiju bi bilo film Jennifer Siebel Newsom, Miss Representation, koji razotkriva na koji način mainstream mediji doprinose nedovoljnoj zastupljenosti žena na pozicijama moći i utjecaja u Americi. Miss Representation donosi šokantne podatke i obuhvaća priče tinejdžerki i provokativne intervjue sa političarkama, novinarkama, poduzetnicama, aktivistkinjama i akademkinjama poput Lisa Ling, Nancy Pelosi, Condoleezza Rice, Katie Couric, Rachel Maddow, Rosario Dawson, Jackson Katz, Jean Kilbourne i Gloria Steinem. Više informacija je dostupno na: https://en.wikipedia.org/wiki/Miss_Representation.

Svi studenti koji su zainteresirani za ovu panel diskusiju javite se na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobnim dolaskom u ured Studentskog zbora. Prijavite se i recite svoje mišljenje o trenutnoj situaciji i kako je možemo poboljšati. Prijaviti se možete do 10.03.2021.g.

Panel diskusija bi bila organizirana u drugoj polovici travnja i trajala bi 90 minuta.