Događaji

BUDI I TI DIO KAMPANJE – Hocu.ba uređuje planinarski dom “Ozren”

Budite i vi dio ove priče, pomozite da Hocu.ba zajedničkim snagama uredi PLANINARSKI DOM OZREN!

Dom Ozren je izgrađen prije više od 100 godina, kojeg vodi grupa entuzijasta i ljubitelja prirode okupljenih u planinarskom društvu “Igman”.

Žele da ovaj dom ponovo učine atraktivnim za sve posjetitelje, a za to im treba vaša pomoć. Plan je izvršiti određene popravke i poboljšanja na planinarskom domu, što bi uključivalo preuređenje drugog kata i kupaonice, ugradnju sistema grijanja i završnu obradu fasade.

Već su poduzeli neke preliminarne korake, ali da bismo ovu ideju uspjeli, trebamo vas! 

PITATE SE KAKO POMOĆI?

Možete pomoći na vrlo jednostavan način, klikom ovdje koji vas vodi na Hocu.ba platformu, putem koje možete pronaći link za donaciju.

Pored toga, od velike pomoći može biti i vaša promocija kampanje kod prijatelja, firmi, putem društvenih mreža itd.

O planinarskom domu Ozren

Planinarski dom Ozren nalazi se u blizini Sarajeva, na visini od 1.310 metara nadmorske na planini Ozren.

Do doma se može doći na dva načina – jednosatnom vožnjom automobilom ili za one koji vole pustolovinu, trosatnom šetnjom divnom šumom.

Šta je cilj?

Ono što ovaj projekt čini neobičnim i što je u njemu toliko nevjerojatno jest činjenica da je rezultat suradnje različitih generacija! Članovi Juniora (mlađe generacije) i Seniora (generacije treće životne dobi) su zajedničkim snagama došli na ideju preuređenja doma. Želja je pokazati da se divne stvari mogu postići kada radimo zajedno i da upravo tako svijet možemo učiniti boljim mjestom za sve nas!