Ostalo

HSZ u Mostaru: Razmjenom ideja do boljih uvjeta studiranja

Rektorat mostarskoga Sveučilišta tijekom vikenda je bio domaćin sjednici Hrvatskog studentskog zbora i svojim kolegama iz Republike Hrvatske.

Studentski zbor iz Mostara član je Hrvatskog studentskog zbora, a ovom prigodom dobio je veliku čast organizirati i ugostiti sve studentske predstavnike i time dodatno učvrstiti i poboljšati komunikaciju među kolegama.

Osim redovitih točaka dnevnog reda, ovo je ujedno bila i prilika da  članovi budu upoznati o načinu funkcioniranja Zbora i programskim aktivnostima koje su planirane za tekuću akademsku godinu.

Na sjednici je naglašena potreba za ulaganjem truda kako bi se napravile izmjene zakona i pravilnika koje će poboljšati studentski standard.

„Na sjednici se raspravljalo o nekoliko ključnih točaka koje su važne, ne samo hrvatskim studentima, nego i studentima Sveučilišta u Mostaru“, kazao je predsjednik SZ Sveučilišta u Mostaru Marko Džoić. „Neke od važnih stavki su izmjene zakona o Studentskom zboru i studentskim organizacijama.“

Kako nam je rečeno, na sjednici se raspravljalo o mnogim značajnim izmjenama studentskoga zakona u Hrvatskoj, koji će znatno i povoljno utjecati i na studente mostarskoga Sveučilišta. O dogovorenim izmjenama studenti će biti pravovremeno obaviješteni, poručili su.
 
Hrvatski studentski zbor vrhovno je studentsko tijelo koje okuplja sve studentske predstavnike na svim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i time ima legitimitet predstavljati sve studente hrvatskih visokih učilišta.