HRVATSKA STUDENTSKA VIRTUALNA MREŽA

Jeste li zainteresirani naučiti novi jezik ili unaprijediti poznavanje hrvatskog, engleskog, španjolskog ili njemačkog jezika?

Studentska virtualna mreža je studentski program učenja jezika i kulture namijenjen studentima  iz  inozemstva koji pohađaju hrvatski jezik i studentima u Hrvatskoj i BiH koji pohađaju engleski, njemački ili španjolski jezik kako bi usavršili jezične i komunikacijske vještine, te bolje upoznali kulturu zemlje čiji jezik uče. Trenutno se u okviru projekta povezuju studenti širom svijeta koji uče hrvatski  jezik sa studentima engleskog, njemačkog i španjolskog jezika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.   

Kako virtualna studentska mreža radi?

 

U prvom koraku povezujete se sa studentom (tandem partnerom) koji želi naučiti vaš materinji jezik, a vi želite naučiti njegov. Sastajete se putem Skypea jednom tjedno u dogovoreno vrijeme kako biste međusobno unaprijedili jezične vještine tako da trideset minuta govorite hrvatski   jezik, a ostalih trideset minuta drugi strani jezik.  

 

Za studente koji trenutno pohađaju tečaj učenja stranog jezika:

 

Polaznici ovoga programa ili slijede skup zadataka i aktivnosti koji se temelje na lekcijama tečaja ili mogu samostalno strukturirati svoje učenje s partnerom u skladu sa svojim  potrebama.

 

Za ljude koji formalno ne studiraju strani jezik, ali ga žele učiti ili unaprijediti svoje jezične  vještine u udobnosti svoga doma i opuštenoj atmosferi s partnerom za     učenje jezika:

  

Omogućit će im se svi materijali i rječnik za pomoć u učenju jezika i konverzaciji o raznim      temama u svakoj lekciji tečaja. Razni materijali, rječnici, online forumi i kvizovi bit će dostupni putem online platforme „Virtualna studentska mreža“ kojoj ćete kao polaznici programa moći pristupiti. Također, putem foruma moći ćete upoznati i druge polaznike ovog programa.

 

Studentska virtualna mreža vam osigurava sve materijale i pomoć.

Sudjelovanje je besplatno

a jedino što je potrebno je vaš pozitivan stav, želja za učenjem i stjecanjem novih iskustava

 

Sveučilišta u projektu:

Znanstveni zavod Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu; Sveučilište u Mostaru, BIH Sveučilište Southern Queensland, Australia (savjetnik)

 

Prijava za sudjelovanje / kontakt osoba za prijavu: 

                                         Natasha Levak na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.     

                                         Maria Florencia Luchetti - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (spanjolski jezik)