Sastanak s Rektorom Sveučilišta u Mostaru

Rektor Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Zoran Tomić sastao se danas sa članovima FSRacing Team Mostar, studentima Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE) Andreom Marinović, Marijom Čorićem, Anom Krezo i Ivanom Lučićem,koji su napravili prvu bh. formulu u okviru projekta "Formula Student", a trenutno rade i na drugoj.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnica Rektora za studente dr. sc. Vesna Kazazić, dekan FSRE dr. sc. Željko Stojkić te predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić.

Rektor Tomić razgovarao je sa studentima o novoj formuli, jednom od najskupljih projekata Sveučilišta, za čiju će realizaciju i odlazak na natjecanje biti potrebno oko 90 tisuća KM. Kazao je kako ovim projektom Sveučilište u Mostaru staje uz bok najvećim sveučilištima u Europi te kako sama formula u pozitivnom svjetlu predstavlja FSRE, Sveučilište u Mostaru, grad Mostar, ali i našu zemlju.

U dogovoru je zaključeno kako će svi zajedničkim snagama pokušati realizirati projekt do travnja, kako bi studenti mogli uspješno otići na natjecanje u Nizozemsku na koje su se kvalificirali i predstaviti novi bolid.